Ingatlan részletes adatai

Ingatlan jellege villa
Belső terület 139 m²
Építési állapot használt
Építési mód tégla
Szobák száma 3 szoba
Telek terület 1165 m²
Parkolás van fedetlen felszíni beálló
Komfort összkomfort
Fűtés gázkazán
Ingatlan állapot kívül: részben felújítandó
belül: felújítandó
Épült 1909
Épület szintje földszintes
Energetika nincs
Terasz 10 m²
Eladó Rákosligeten 1165m2-es telken lévő, 1909-ben épült, helyi egyedi védelem alatt álló 139m2-es polgári téglaépítésű villa. A ház a földszinten kívül szuterén szinttel és padlással rendelkezik, minden belső tér száraz. A földszintre a kapu felől, lépcsősoron lehet bejutni, de a szuterén szint külön bejárattal rendelkezik. Az előszobából (5,78m2) közlekedőbe jutunk, innen nyílnak a ház további helyiségei: a szobák (17,29m2; 24,20m2), a műterem (41,98m2) – mely két szobából lett egybenyitva – a padlásfeljáró és az alagsori lejáró, valamint a veranda (7,35m2) innen lehet kimenni a teraszra (10,78m2). A fürdőszoba (6,67m2) a műteremből nyílik, de a padlásfeljáró felől is van bejárata, a kézmosós toalett külön található. A szobákban, a műteremben és a közlekedőben parketta, az előtérben műkő van, a fürdőszobában márvány padlóburkolat van. Minden helyiség ablakos, a műtermen pedig egy 223cm*370cm-es ablaka felület lett kialakítva az északi oldal felől, hogy az egyenletes, szórt fény egész napos megvilágítást biztosítson.
A szuterén szinten található a konyha (8,83m2), emiatt az épületben étellift található. Itt jelenleg képkeretezésre és barkácsolásra alkalmas műhely és tároló helyiségek vannak kialakítva. Található itt egy kemence is, továbbá egy toalett. Mivel az alagsorban is minden helyiség ablakos, és a ház három bejárattal rendelkezik, két külön lakás alakítható ki szintenként. A terasz és a veranda alatt további tároló helyiségek vannak kialakítva, melyek a kertből megközelíthetőek.
A ház felújítandó, az egyedi jellege, elosztása és funkciója miatt érdemes foglalkozni vele. A homlokzat jellegét, és eredeti formáját megtartva lehet bármilyen külső felújítást kezdeményezni, ez a nyílászárókra, a tetőre és a kerítésre is vonatkozik. A belső terek szabadon alakíthatóak.
A kertben találhatóak fák, bokrok, gyümölcsfák, dió, alma, meggy, mogyoróbokor, két sor csemegeszőlő. A kerítésen van nagykapu, a kert rendezése esetén autóval be lehet állni.
Ajánlom:
Ajánlom, befektetésben gondolkodóknak, akik esetleg a jelenlegi funkcióhoz kapcsolódó ötleteiket szeretnék megvalósítani, esetleg művészeti oktatáshoz helyszínnek. Azoknak, akiknek fontos lehet a ház és a környezet, mint polgári építészeti emlék, akár saját műteremnek, akár otthonnak.
Műszaki:

A telken teljes közműbekötés található: gáz, víz, szennyvíz és villany. A fűtés gázkazánnal működik jelenleg, öntöttvas radiátorokkal van összekötve, jelenleg is üzemképes állapotban van, de energetikai szempontból érdemes korszerűsíteni. A meleg víz villanybojlerekkel biztosított, a főzés villanytűzhellyel megoldott. Két kémény van, az egyik a fűtési rendszernek, a másik az alagsorban található kemencének.
A tető száraz, hidegtető cserépfedéssel, így padlástérnek alkalmas jelen állapotában, ez alatt fa födém, a földszint alatt pedig poroszsüveg födém van. A nyílászárók szintén fából vannak, az épülettel megegyező korúak.


Környék:
Rákosliget családi házas övezet. A közelben található a Rákos-patak, Posta, gyógyszertár, pékség, kisebb boltok, zöldséges, Cba, bank, általános iskola. A háztól pár perc sétára található Rákosliget vasútállomás, mely a Keleti Pályaudvarral van összekötve, a 98-as, és a 276E busz megállói. Pár perc alatt megközelíthető Rákoskeresztúr-városközpont, tömegközlekedéssel valamint autóval is, csak úgy mint a szomszédos kerületek.

Ár

Irányár 72 millió Ft (500 E Ft/nm)

Hitelfelvétel esetén

Saját erő Millió Ft    
Törlesztő részlet

Érdeklődni

Iroda Szládek Ingatlan
Név Tormási Kinga
Telefon +36 20 502 3 Mutasd
Email tormasika@ Mutasd